Over Bazar Bizar

BAZAR BIZAR nodigt je uit voor een verre reis naar de dansende eilanden, oude tradities en hemelse stranden van Indonesië. Het Belgische interieurmerk dat is ontstaan ​​uit een levenslange passie voor reizen, creëert hoogst originele designstukken gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals waterhyacint, rotan en bamboe. De uitgebreide collectie omvat geweven vloerkleden, lampen, kussens, keramiek, stoelen en vele andere interieur- en modeartikelen in zachte kleuren zoals beige, bruin, wit en ook zwart. Zorgvuldig geselecteerde designstukken die consequent originaliteit, kwaliteit, innovatie en vakmanschap belichamen. Bazar Bizar brengt die prachtige aanraking van de Balinese cultuur één voor één naar de vier uithoeken van de aarde.

De mensen achter Bazar Bizar zijn Pascale Pelsmaekers en Eddy Roothaert . Terwijl de eigenaresse Pascale voor de creatieve kant zorgt en tevens het publieke 'gezicht' van het label is, verzorgt haar man Eddy de logistiek.

Het echtpaar had als wereldreiziger veel bezienswaardigheden gezien, maar Indonesië voelde als een 'thuiskomst'. Ze werden verliefd op het land, de Balinese cultuur, het traditionele vakmanschap en de mensen, om nog maar te zwijgen van de boho-vibes . Zo kwamen ze op het idee om een ​​webshop te lanceren voor unieke meubels en originele decoratieve items, gemaakt door Balinese huisvrouwen. Elk item is uniek en heeft zijn eigen verhaal .

Ondertussen heeft het echtpaar een eigen label ontwikkeld en ontwerpen en creëren ze hun eigen collecties hoogwaardige en luxe decoratieve accenten en woonaccessoires. Vier tot vijf keer per jaar reizen ze af naar Indonesië, waar ze al een team van meerdere Balinese medewerkers hebben.

Alle items zijn op een duurzame manier (hand) vervaardigd en bovendien is het een middel om de lokale Balinese economie te ondersteunen. Doordat Pascale en Eddy het gehele productieproces zelf voor hun rekening nemen, houden ze daar ook de regie over: van productie tot en met levering. Ze besteden bijzondere aandacht aan goede arbeidsomstandigheden, hoogwaardige afwerking en garanderen een eerlijk loon voor hun werknemers.

Dit betekent dat alles wat "Bazar Bizar" aanbiedt zowel ecologisch als fairtrade is , en in de toekomst ... dat willen ze zo houden.